Milieuvriendelijke trouwkaarten

Visie op milieu

UPDATE 2020: onderstaand artikel hebben we jaren geleden al eens geschreven. Tijd voor een update! Lees onze nieuwe blogpost over milieuvriendelijke trouwkaarten en welke opties wij daar tegenwoordig voor hebben. 

De zorg voor het milieu is een zeer belangrijk item voor Wedding Designs. Juist omdat het iets is dat steeds breder gedragen wordt, zijn er meer en meer mogelijkheden gekomen om op betaalbare wijze milieuvriendelijk te werk te gaan. De betaalbaarheid is belangrijk, omdat wij lage prijzen aan onze klanten willen aanbieden. De combinatie van milieuvriendelijkheid en lage prijzen is onze doelstelling.

FSC Certificatie

Het milieu is belangrijk voor ons; vandaar dat Wedding Designs waar mogelijk enkel FSC-gecertificeerd drukwerk levert. Het FSC-certificaat staat voor een belangrijke en objectieve standaard in drukwerk: ‘FSC, de Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie, opgericht in 1993, die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk. Basis voor deze standaarden, die per land of regio verder worden uitgewerkt, zijn de 10 FSC-principes voor goed bosbeheer. Als boseigenaren zich aan de FSC standaarden houden kan hun bos worden gecertificeerd. Onafhankelijke controleurs zien toe op naleving van de regels.’ Alle standaard trouwkaarten van Wedding Designs worden bijvoorbeeld gedrukt op houtvrij natuurkarton met daaraan gekoppeld een FSC-certificaat. Lees meer informatie op de website van FSC.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van milieuvriendelijke trouwkaarten, gedrukt op Paperwise. Een papier gemaakt van restafval dat bij de landbouw vrijkomt, stengels en bladeren. Lees op onze pagina over papiersoorten meer over Paperwise en onze andere papieropties.