Minimalistische Trouwkaarten

Minimalistisch & Modern

Minimalistische trouwkaarten zijn strak vormgegeven. Geen poespas, maar een duidelijke en eenvoudige opzet. Vaak met een interessant typografisch spel. Ook worden er meestal maar weinig kleuren gebruikt - bijvoorbeeld zwart-wit contrast, of zoals deze trouwkaart: zalm-wit.

Kaartvorm.
Illustratie.
Kleur.
Folie.
Foto.
Formaat.

Andere kaarten.

Minimalistische trouwkaarten met een abstract trouwlogo
Perfect voorbeeld van een minimalistische trouwkaart: zwart-wit kleurenschema, met een strak trouwlogo zonder verdere versiersels
Minimalistische trouwkaarten

Allerlei uitnodigingen met een strakke, abstracte ontwerpstijl. Vaak eenvoudig, maar zeer stijlvol.

LEVERTIJD

Voor 14:30 besteld, dan drukken we de kaartjes dezelfde dag. Levertijd is 1 tot 2 dagen.

Verzendkosten & Drukkosten

Gratis verzending, binnen Nederland en België. Geen extra drukkosten of andere heffingen.

Envelop en papier

Less is more bij minimal trouwkaarten, maar je kunt zeker een mooie papiersoort als metallic of een prachtige gekleurde of metallic envelop overwegen.

Minimalistische trouwkaarten maken en bestellen

Minimalistische trouwkaarten zijn vormgegeven met eenvoud als principe. Zo weinig mogelijk elementen, het ontwerp terugbrengen tot de basis. Vaak is de basis tekst, door middel van abstracte typografie. Dit zie je bij trouwkaart Definitie van Trouwen. Of een combinatie van een foto en een paar woorden. Of je kunt het zoeken in de minimalistische stijl van de illustraties. Zoals bijvoorbeeld het silhouet van het bruidspaar bij trouwkaart Silhouet. Vaak speelt een gekleurde of juist witte achtergrond een grote rol. Trouwkaart Abstract / Zwart was een van onze eerste echt minimalistische ontwerpen en we hebben hier verschillende varianten van gemaakt: op kraftpapier of in plaats van de zwarte achtergrond juist een foto die de gehele voorkant inneemt. Bij deze ontwerpen hebben we een strak trouwlogo gemaakt, enkel bestaande uit tekst en de trouwdatum. Dit staat in een strak rechthoek: uniek, verrassend en origineel en: heel minimalistisch! 

Zo’n thema kun je als de basis gebruiken voor al het drukwerk en ook voor de gehele bruiloft. Laat je leiden door de kleuren die jullie hebben gekozen en laat dit overal weer terugkomen. In combinatie met bijvoorbeeld zo’n abstract trouw-monogram, bepaalde lettertypes, en andere strakke illustraties en figuren.

Veel van deze ontwerpen zijn zeer origineel op de Nederlandse trouwkaarten-markt. Ze zullen dan ook verrassend en origineel ontvangen worden door jullie genodigden. 

Een minimal trouwstijl

Het geeft een ontzettend mooi resultaat als je de minimal trouwstijl van jullie trouwkaart ook gebruikt bij andere trouwproducten die je op de bruiloft zelf nodig hebt. Je kunt het trouwdiner bijvoorbeeld heel mooi aankleden met bijpassende menukaart en naamkaartjes. Of denk aan een strak en abstract programma die je aan jullie gasten uitdeelt zodat ze precies weten wanneer wat moet gebeuren, en waar. Met een echte houten stempel kun je bijvoorbeeld jullie persoonlijke trouwlogo op allerlei plekken zetten en zo jullie thema overal naar voren laten komen.

Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om jullie minimal trouwstijl op effectieve wijze te verwerken in jullie bruiloft. Ga er eens een avondje voor zitten; kijk bijvoorbeeld op Pinterest voor inspiratie, en maak een plan. Wij helpen jullie graag om het drukwerk helemaal in orde te maken!

Andere thema's en ontwerpstijlen

Bij deze minimalistische trouwkaarten nog niet gevonden wat jullie zoeken? Kijk dan even bij onze andere stijlen, of bij de trouwkaarten overzichtspagina. We hebben namelijk trouwkaarten ontworpen in allerlei stijlen en met allemaal verschillende soorten elementen. Denk aan bloemen, foto’s, illustraties in het algemeen, sierlijke ontwerpen, of bijvoorbeeld kaartjes met een monogram.