Papiersoorten Trouwkaarten

Bijzonder papier, voor een bijzondere trouwkaart. Papier en inkt zijn de basis van elke trouwkaart en al het andere drukwerk dat we leveren. We ontwerpen elk kaartje met veel aandacht en liefde voor design, en het is daarom ontzettend belangrijk dat deze ontwerpen met net zoveel aandacht gedrukt worden. In onze missie om jullie een prachtige trouwkaart aan te bieden waar jullie en je genodigden blij van worden, is goed papier onmisbaar.

Hiervoor werken we samen met een uitstekende drukker, waar we veel vertrouwen in hebben. Samen met hen proberen we om veel verschillende opties aan te bieden voor het papier. Zo kan elke trouwkaart net dat beetje extra krijgen, die final touch: een papiersoort die goed bij het ontwerp past en het als geheel mooier maakt. Afgezien van het uiterlijk speelt ook het milieu een hele belangrijke rol: al onze papiersoorten zijn FSC gecertificeerd of vervaardigd van een andere grondstof dan bomen. 

Op deze pagina vind je een overzicht van onze opties. Voor vrijwel alle trouwkaarten kun je kiezen uit 8 papiersoorten. Voor onze kaartjes met foliedruk, zoals goudfolie, of 3D spotlak, gebruiken we een standaard, matte papiersoort van 350 grams papier. Deze kaartjes worden verder afgewerkt met een luxe soft-touch laminaat. Voor kaartjes zonder folie of spotlak gebruiken we geen laminaat.

Inhoudsopgave Papiersoorten

Vibers & Paperwise

onze nieuwste opties: bijzondere papiersoorten, duurzaam en milieuvriendelijk

Hierboven zie je een foto van drie papiersoorten naast elkaar: kraftpapier, paperwise papier en ons standaard papier. Je ziet duidelijk het verschil in kleur. Ons standaard papier is dik en echt wit papier. Het is mat en stevig, maar heeft geen structuur of glinstering. Paperwise is een papier dat gemaakt wordt van landbouwafval en niet van bomen. Heel bijzonder. en duurzaam (47% minder milieu-impact dan gewoon papier). En kraftpapier wordt gemaakt met recycled papier en heeft een natuurlijke bruine kleur.

Daarnaast kunnen we sinds eind 2019 ook trouwkaarten drukken op het prachtige Vibers papier. Volledig geproduceerd in Nederland van lokaal aangeplant olifantsgras. Olifantsgras is een prachtig duurzame plant, die heel snel groeit, veel CO2 opneemt en op braakliggende terreinen verbouwd kan worden. Ze noemen het niet voor niks een wondergras. Er wordt niet alleen papier van gemaakt, maar ook bioplastic en zelfs een soort duurzaam beton. Het papier heeft een natuurlijke uitstraling, met zichtbare vezels.

Paperwise: uniek en milieuvriendelijk

Paperwise is, naast Vibers, toch wel de meeste bijzondere en unieke papiersoort waar we onze kaartjes op mogen drukken. Een idee van Nederlandse bodem, voor het maken van Paperwise papier wordt hoofdzakelijk landbouwafval gebruikt zoals de stengels en bladeren die na de oogst overblijven. Op deze manier kan restmateriaal verwerkt worden tot een nuttig product, terwijl het normaal gesproken verbrand zou worden.

De impact op het klimaat is hierdoor veel lager en tegelijkertijd worden boeren vergoed voor het restafval, waardoor het ook voor de boeren een erg nuttige ontwikkeling is. Enfin, de mensen achter Paperwise zijn zeer ambitieus en menen dat dit proces de toekomst is voor papier in het algemeen. 

Naast het feit dat het een milieuvriendelijk alternatief is voor gangbare soorten papier, is het ook prachtig en bijzonder papier! De kleur is licht-beige en het papier voelt lekker stevig aan. Het past perfect bij vintage ontwerpen, maar ook bij allerlei andere stijlen. De samengestelde structuur is duidelijk te zien, net als bij het kraftpapier, en dit zorgt voor een mooi effect. Enveloppen van Paperwise zijn sinds kort ook verkrijgbaar. Lees meer over Paperwise in onze blogpost over milieuvriendelijke trouwkaarten.

Standaard papier

Digigold Icewhite, 340 grams, stevig en wit

Ons standaard papier voor trouwkaarten is 340 grams HVO. Een ongestreken, natuurlijk papier, helder wit van kleur. Geschikt voor eigenlijk alle ontwerpen. Geen toeters en bellen, maar lekker stevig en natuurlijk aanvoelend papier. Het papier is goed te beschrijven. Zoals al onze papiersoorten (behalve Paperwise, dat door middel van een heel ander proces is geproduceerd en niet in aanmerking komt voor een dergelijke certificering) is het FSC gecertificeerd.

Kaartjes met foliedruk en 3D spotlak drukken we op een gestreken papiersoort, van 350 grams. Hierover heen komt een mat laminaat voor optimale hechting van de folie en spotlak.

Geschept papier

Tintoretto Gesso, 250 grams, gehamerd papier

Geschept papier, of zoals de officiële naam Tintoretto Gesso, is een papier met een gehamerde structuur. Dit is goed te zien in de afbeelding. De mooie voelbare en zichtbare structuur geeft je trouwkaart een duidelijke boost. Het is een van de populairste papiersoorten voor trouwkaarten. Off-white van kleur, met een organische uitstraling. Met deze exclusieve papiersoort, die in Italië wordt geproduceerd, maak je een uitstekende keuze voor je trouwkaartjes. 

Linnenpapier

Constellation Snow, 280 grams, linnenpersing structuur

Linnenpapier heeft die typische linnenpersing. De structuur van het linnenpapier is fijner dan de andere luxe papiersoorten. Het imiteert linnen stof, zoals de naam al doet vermoeden. Geschikt voor de meeste kaartjes. Het geeft een uitnodiging een traditionele en klassieke uitstraling. Bovendien zorgt de witte kleur ervoor dat de kleuren van de inkt er perfect uitkomen.

Conqueror papier

Laid Brilliant White, 300 grams, mooie reliëf-lijnen

Een papiersoort met een prachtige structuur. Er zitten horizontale en verticale banen in. Geschikt voor bijna alle soorten trouwkaarten. De tastbare structuur is kenmerkend voor gevergeerd papier. Hoogwit van kleur en dit zorgt ervoor dat de kleuren eruit komen zoals je verwacht. Perfect voor elegante, klassieke ontwerpen, maar past ook prima bij eigentijdse trouwkaartjes.

Metallic papier

Metallic icegold of icesilver, 300 grams, parelmoer effect

Luxe, exclusieve papiersoort met die kenmerkende parelmoer glinstering. Het geeft een trouwkaart een mooie metallic glans. Heel mooi bij bijvoorbeeld Gatsby kaarten, zoals trouwkaart Great Gatsby. Het benadert het folie-effect. Metallic papier past goed bij ontwerp met een moderne, eigentijdse ontwerpstijl.

Vibers papier

Vibers, 300 grams, gemaakt van olifantsgras

Papier dat gemaakt wordt van het wonderlijke olifantsgras in plaats van hout, wat een schitterend idee. Bovendien heeft deze papiersoort een prachtige, organische uitstraling met duidelijke vezels en een gebroken witte kleur. Daarom zijn wij ontzettend enthousiast over deze milieuvriendelijke papiersoort, die je eigenlijk voor al onze trouwkaarten wel kunt gebruiken. Lees meer over Vibers in onze blogpost over milieuvriendelijke trouwkaarten.

Kraftpapier

Musketbrown, 280 grams, gerecycled papier

Kraftpapier is een natuurlijk papier (EcoKraft) dat er ook echt zo uitziet en aanvoelt: als een prachtig organisch product. Kleur kan afwijken van batch tot batch, omdat het een natuurlijk product is. Vervaardigd van papierpulp, kraftpapier is een recycled papier perfect voor een vintage trouwkaart. Denk dan aan onze trouwkaart Ticket op kraftpapier, of onze speciale Hipster Retro kaart met zigzagvouw. Prachtig in combinatie met zwarte inkt, maar je kunt ook andere kleuren gebruiken. Zie de afbeelding voor een idee van hoe andere kleuren op het kraftpapier uitkomen.