Art Deco Trouwkaarten

Art Deco trouwkaarten met geometrische vormen
Art deco trouwkaarten

Terug in de tijd, de art deco stijl van deze uitnodigingen is nog steeds actueel en inspirerend. Art Deco trouwkaarten hebben een mooie formele uitstraling.

LEVERTIJD

Voor 14:30 besteld, dan drukken we de kaartjes dezelfde dag. Levertijd is 1 tot 2 dagen.

Verzendkosten & Drukkosten

Gratis verzending, binnen Nederland en België. Geen extra drukkosten of andere heffingen.

papier en envelop voor een perfect plaatje

Gebruik de vele opties voor papier en envelop om er een perfect geheel van te maken. Van papier met zichtbaar reliëf, tot een vintage envelop gemaakt van kraftpapier.

Kaartvorm.
Illustratie.
Kleur.
Folie.
Foto.
Formaat.

Andere kaarten.

Art Deco trouwkaarten

Deze Art Deco uitnodigingen zijn geïnspireerd door de beroemde en originele ontwerp- en decoratiestijl uit de jaren 1910 tot 1940, met o.a. geometrische patronen, motieven. Deze vormgeving komt naar voren in de motieven, versiersels, frames, patronen en, natuurlijk, in de bijzondere art deco lettertypes. Het Roaring Twenties gevoel komt ook mooi naar voren door allerlei goud-effecten die we gebruiken voor de decoraties en de tekst, op bepaalde kaarten. Je ziet dit heel goed bij bijvoorbeeld trouwkaart Great Gatsby of trouwkaart Great Gatsby II. Het is een hele specifieke stijl en je herkent ‘m dan ook meteen bij bovenstaande uitnodigingen. 

Al deze trouwkaarten zijn aan te passen in de ontwerptool. Voor €4 bestel je meteen een proefdruk van je eigen aangepaste trouwkaart. Denk goed na over de papiersoort, want het papier kan echt een mooie extra dimensie toevoegen aan het drukwerk. Lees hier alles over ons papier. Bij bepaalde kaarten, zoals Great Gatsby die gedrukt wordt op parelmoer metallic papier, is het ook leuk om te combineren met een bijzondere envelop. We hebben bijvoorbeeld allerlei opties voor een metallic envelop. Bij veel van deze ontwerp staan ook onze vintage kraftpapier enveloppen geweldig. Meer weten over de opties qua envelop? Kijk dan even hier.

Art Deco bruiloft

Een art deco stijl voor je bruiloft kan op allerlei manieren. Als je dat echt wilt, is het natuurlijk super leuk om te beginnen bij de trouwkaart. Het ontwerp kan dan ook weer de inspiratie vormen voor de volgende stap, zodat je alvast een idee hebt wat jullie mooi vinden. Hier kun je dan weer mee verder op de bruiloft zelf, bijvoorbeeld bij het andere stationary, zoals de menukaarten, naamkaarten, programma’s, bierviltjes en noem het verder allemaal maar op. Maar een bruiloft aankleden gaat natuurlijk veel verder dan alleen drukwerk! Om je op weg te helpen hebben we een moodboard gemaakt rond het thema Roaring Twenties op Pinterest

Het is een ontzettend mooie, gevarieerde en spectaculaire stijl. Art Deco staat vooral voor mooie, geometrische vormen; opvallende, rijke kleuren; en extravagante, luxueuze versieringen. Het blijft toch ook zeker een eclectische beweging, dat wil zeggen dat het een verzameling is van allerlei diverse, verschillende en contrasterende stromingen en ideeën. Je kunt er letterlijk alle kanten mee op. Het gaat om een bepaald gevoel. Kijk voor meer inspiratie ook nog even naar de Great Gatsby film met Leonardo DiCaprio! Die verfilming heeft dat “gevoel” goed weten te vangen. Of bekijk de prachtige stille film “the Artist,” die ook plaatsvindt rond dezelfde tijd. Die film is wat subtieler. Het begin van de gouden eeuw van Hollywood. De vele filmposters met Art Deco design zijn ook heel inspirerend. Bijvoorbeeld die van de klassieke film Metropolis, en nog vele andere voorbeelden.

Andere stijlen en thema's

Bij deze Art Deco trouwkaarten toch niet gevonden wat jullie zoeken? Kijk dan even bij andere ontwerpstijlen, of bij de trouwkaarten overzichtspagina. We hebben ze in allerlei stijlen en met allemaal verschillende soorten elementen. Denk aan bloemen, foto’s, illustraties in het algemeen, sierlijke ontwerpen, of bijvoorbeeld kaartjes met een monogram. Zo vinden jullie hopelijk snel wat jullie zoeken!