Vintage Trouwkaarten

Vintage trouwkaarten in de vorm van een ticket.
Vintage trouwkaarten

Unieke vintage trouwkaarten, geïnspireerd door leuke concepten zoals een ouderwets ticket, een klassiek circus toegangskaart, of een echte Art Deco kaart, die probeert het Great Gatsby gevoel op te roepen.

LEVERTIJD

Voor 14:30 besteld, dan drukken we de kaartjes dezelfde dag. Levertijd is 1 tot 2 dagen.

Verzendkosten & Drukkosten

Gratis verzending, binnen Nederland en België. Geen extra drukkosten of andere heffingen.

Styling

Een geschikte styling bij vintage kaartjes is bijvoorbeeld een mooie papiersoort met structuur, zoals Conqueror, en een prachtige kraftpapier vintage envelop.

Kaartvorm.
Illustratie.
Kleur.
Folie.
Foto.
Formaat.

Andere kaarten.

vanaf €1,60
vanaf €1,30
vanaf €1,65
vanaf €1,65
vanaf €1,65
vanaf €1,65
vanaf €1,65
vanaf €1,65

Vintage trouwkaarten

Jullie hebben een datum geprikt! Gefeliciteerd! En nu op zoek naar een concept voor jullie bruiloft, en vintage klinkt leuk en interessant? Wat zijn nou vintage trouwkaarten? Retro en vintage ontwerpen zijn ontzettend leuk: je kunt er alle kanten mee op. Voor sommige van onze kaarten hebben we iets bestaands gebruikt, zoals afbeeldingen van hele oude tickets, waar we trouwkaart Ticket op hebben gebaseerd. Of oude biljetten van vroeger waar je werd uitgenodigd voor een circusvoorstelling. Daar kwam trouwkaart Circus Ticket uit. Elk ontwerp op deze pagina is er eentje waar wij trots op zijn. Hopelijk vind je hier iets wat bij jullie past en waar jullie je gasten mee willen uitnodigen. 

Je kunt het ontwerp in de ontwerptool laden en meteen personaliseren en verder aanpassen, totdat het helemaal naar wens is. Voeg clipart toe, pas tekst aan op het gebied van kleur, grootte, plaatsing, etc. Vaak kun je ook de kleuren van de gebruikte illustraties aanpassen. Zo kun je nog weer meer eigen accenten aanbrengen. Hoe persoonlijker, hoe beter, nietwaar?

Inspiratie voor een vintage trouwerij | Pinterest Board

Voor een vintage stijl trouwerij wil je waarschijnlijk ook een vintage trouwkaart. Het hoeft er natuurlijk niet helemaal precies bij aan te sluiten, maar dat kan wel. Je kunt bepaalde kleuren terug laten komen, of de ontwerpstijl gebruiken voor de menukaart en het plaatskaartje bij het diner. Op Pinterest hebben we een vintage board aangemaakt voor allerhande inspiratie. Er staan bijvoorbeeld heel veel retro jurken op, echt goed om over na te denken. De trouwjurk zet meteen de toon. Ook de accessories lenen zich ervoor om de toon te zetten, in dit geval de retro toon. Allerlei kleine details creëren samen het geheel. Voor jullie genodigden begint het echter bij de trouwkaart. 

Dat is het eerste moment dat jullie zelf ook een keuze moeten maken voor de stijl. Soms is dat lastig, omdat het er nu echt op aan komt. Kijk daarom breed rond, bijvoorbeeld op zo’n Pinterest board, zodat jullie een goed idee hebben welke richting jullie op willen. Zoek daarna het perfecte retro trouwkaartje. Of doe het andersom: begin bij die trouwkaart die jullie allebei echt fantastisch vinden en laat dat jullie leiden voor de invulling van de trouwerij zelf. 

Het zou ook kunnen dat jullie zulke specifieke wensen en ideëen hebben, dat alleen een custom ontwerp de uitkomst biedt. Geen probleem, die ontwerpen we ook met liefde voor jullie!

Papiersoorten voor vintage trouwkaarten

Een leuke bijkomstigheid bij vintage trouwkaarten is dat het papier veel verschil maakt. Een papier met een structuur, zoals het gehamerde effect van geschept papier (Tintoretto Gesso), voegt echt iets toe. Je voelt het als je het kaartje in je hand hebt. Ons linnenpapier en het Conqueror papier zijn vergelijkbaar, ook met structuur, maar een iets ander effect. Alledrie deze papiersoorten zijn eigenlijk geschikt voor al onze vintage trouwkaarten. 

Daarnaast hebben we nog een echt, bruin kraftpapier van gerecycled papier en een off-white papier dat PaperWise heet. Een natuurlijk uiterlijk, het voelt erg stevig, bijna als karton, maar het is gemaakt van landbouwafval. Het papier heeft ook duidelijk zichtbare vezels. Een milieuvriendelijke optie, die ook een prachtig effect geeft aan een heel aantal van bovenstaande retro trouwkaarten. Het bruine gerecyclede papier heet kraftpapier en heeft een natuurlijke, bruine kleur. Staat echt prachtig bij bepaalde ontwerpen, vooral met zwarte inkt staat het goed. Al zijn andere kleuren ook zeker mogelijk. Voor een goed voorbeeld van een trouwkaart op kraftpapier, kijk even bij trouwkaart Ticket 2.0 of trouwkaart Hipster Retro. Daarnaast hebben we nog Vibers, gemaakt van lokaal verbouwd Olifantsgras. Een prachtig, milieuvriendelijk product, met een natuurlijke uitstraling met vezels. Lees hier alles over onze opties voor het papier.

Trouwkaarten in andere ontwerpstijlen

Bij de vintage trouwkaarten toch nog niet gevonden wat jullie zoeken? Kijk dan even bij andere ontwerpstijlen, of bij de trouwkaarten overzichtspagina. We hebben namelijk trouwkaarten ontworpen in allerlei stijlen en met allemaal verschillende soorten elementen. Denk aan bloemen, foto’s, illustraties in het algemeen, sierlijke ontwerpen, of bijvoorbeeld kaartjes met een monogram.