Blog

Wat staat er op de trouwkaart?

Wat staat er op de trouwkaart? Een vraag waar iedereen tegenaan loopt nadat je een trouwkaart hebt uitgekozen en wil personaliseren. Wij leggen het allemaal uit en hebben ook een handige checklist voor jullie gemaakt. 

Wat moet er op een trouwkaart staan?

Laten we eerst maar eens kort en bondig op een rijtje zetten wat je niet moet vergeten, voordat we alles in wat meer detail bespreken. Niet vergeten om op de trouwkaart te zetten: de huwelijksdatum, jullie volledige namen, de trouwlocatie(s) of in elk geval de plek waar iedereen elkaar zal ontmoeten, en de aanvangstijd(en). Dat is allemaal essentieel om op jullie trouwkaart te vermelden. Nu zul je afhankelijk van hoe je de bruiloft organiseert ook verschillende versies moeten maken voor daggasten en avondgasten, etc. Daar kun je ook nog verschillende kanten mee op. Daarnaast zijn er nog een heleboel zaken die je niet hoeft te vermelden, maar wel kunt vermelden. Die zaken gaan we ook even bij langs.

Wat staat er op de trouwkaart? Voorbeeld van teksten.
Wat staat er op een trouwkaart? Voorbeeld tekst voor trouwkaart met alle noodzakelijke elementen.

Wat zet je op een trouwkaart? Checklist!

Nu jullie de trouwkaart van jullie dromen hebben gevonden, komt het aan op het schrijven van de teksten en het personaliseren van de uitnodiging. Daarom hebben we een handige checklist voor jullie gemaakt met zowel de noodzakelijke als de optionele zaken.

Checklist voor tekst trouwkaart

Moet:

 • Trouwdatum
 • Jullie volledige namen
 • Locatie(s)
 • Aanvangstijd(en)

Optioneel:

 • Uitgebreide uitnodigingstekst
 • Jullie eigen contactgegevens
 • Contactgegevens van ceremoniemeester(s)
 • Routebeschrijving
 • Gedicht of songtekst
 • Bijbeltekst
 • Programma
 • Dresscode
 • Of er plek is voor kinderen of niet
 • Cadeautip

Trouwdatum

Absoluut noodzakelijk om op de trouwkaart te zetten is natuurlijk de datum waarop alles gaat plaatsvinden. Vergeet hierbij niet het juiste jaar er ook bij te zetten. De dag van de week vermelden is trouwens ook handig. 

De datum kun je vervolgens op verschillende manier opschrijven. Dit heet datumnotatie. Je kan de datum voluit schrijven: Zestien augustus tweeduizendtwintig. Dit is heel formeel. In een lopende tekst heeft de voorkeur een combinatie van cijfers en letters: 16 augustus 2020. Let op, de datum wordt met een kleine letter geschreven. Een verkorte vermelding wordt ook vaak gebruikt; meestal als de datum ergens los staat, zoals voorop de trouwkaart bijvoorbeeld. Dit kun je op twee manieren doen: 16-08-2020 of 16.08.2020. De variant met streepjes is het meest gebruikelijk in Nederland en de variant met punten is dan weer standaard in België. Stuur je de trouwkaart ook naar buitenlandse gasten, dan vergt dat wel enig nadenken, want, als voorbeeld, in Amerika schrijven ze de maand eerst en daarna pas de dag: 08-16-2020. Wil je alle mogelijke twijfel wegnemen, pak dan de eerdere, verkorte versie van de datumnotatie waar je de maand voluit schrijft. Dan kan er geen misverstand bestaan. 

Namen van het bruidspaar

Je ziet soms dat mensen alleen hun voornamen op de kaart zetten. Het staat soms mooi en strak, maar toch is het niet verstandig. Wat je zou kunnen doen is in het ontwerp zelf alleen de voornamen gebruiken, als dat bijvoorbeeld heel goed staat, maar om dan op een andere plek toch de volledige namen neer te zetten, voor- en achternamen. Bijvoorbeeld bij jullie contactgegevens. 

Wat betreft de volgorde van de namen geldt dat de naam van de bruid eerst komt en daarna de naam van de bruidegom. Bij een same-sex huwelijk maakt de volgorde natuurlijk niet uit en kun je zelf kiezen. Ook bij een man en vrouw mag je in principe zelf bepalen wat de volgorde is, maar de officiële etiquette schrijft voor dat de vrouw eerst vermeldt wordt en dan de man. Het gekke is echter dat na de trouwerij, de volgorde omgedraaid wordt. Stuur je bijvoorbeeld een bedankkaart na afloop, om je gasten te bedanken voor hun komst, dan komt dus de naam van de man eerst.

Trouwlocatie

Vermeld altijd de trouwlocatie. Je hoeft op zich niet alle locaties te vermelden, maar dit is wel het handigst. Noem je niet alle locaties, als er meer dan een zijn, vermeld dan alleen het verzamelpunt. Zo zou je eventueel bepaalde dingen geheim kunnen houden, mocht je dat leuk vinden. Maar in de meeste gevallen vermeld je gewoon alle locaties van de bruiloft. Schrijf de straatnaam, het huisnummer en de stad of dorp op, en eventueel de postcode. Vaak hebben wij de layout van de trouwkaart zo georganiseerd dat er aparte plekken zijn om de locaties overzichtelijk neer te zetten, zodat het niet in de uitnodigingstekst zelf staat. 

Heb je verschillende onderdelen waarbij niet iedereen is uitgenodigd? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om alleen de activiteiten te vermelden waarvoor de ontvanger uitgenodigd is. Soms worden alle locaties vermeldt, ook al zijn de mensen die de trouwkaart ontvangen niet voor alles uitgenodigd. Dit kan verwarrend zijn. Wees in ieder geval helder over waarvoor de ontvanger uitgenodigd is door dit specifiek te melden: “Je bent uitgenodigd voor de receptie,” of iets dergelijks.

Tijden van de verschillende programmaonderdelen

Vermeld duidelijk hoe laat de verschillende activiteiten beginnen en eventueel wanneer ze eindigen. Als gasten voor meerdere activiteiten zijn uitgenodigd, vermeldt dan de aanvangstijden alle onderdelen. Zijn ze voor bepaalde activiteiten niet uitgenodigd, dan kun je het op hun versie weglaten. Zowel de begin- als eindtijd is handig om te noemen. Dan weten je genodigden waar ze aan toe zijn. Voor het gemak zou je ook een klein programma kunnen opnemen op de trouwkaart, met leuke icoontjes om de verschillende activiteiten aan te duiden.

Hoe zit het dan met de optionele zaken die je op de trouwkaart kunt vermelden?

Naast de noodzakelijke zaken zijn er nog tal van dingen die je optioneel op de trouwkaart kunt zetten. We gaan ze allemaal even langs.

Uitgebreide uitnodigingstekst

In wezen is de daadwerkelijke uitnodigingstekst het hart en ziel van de meeste trouwkaarten. Sommige van onze ontwerpen hebben geen plek ingeruimd voor een lange uitnodigingstekst, zoals bijvoorbeeld een conceptuele trouwkaart als Ticket op kraftpapier. Maar zelfs daar is plek voor een hele kort variant: “Wij zouden het zeer op prijs stellen als u aanwezig bent.” Op de meeste trouwkaarten kun je een mooie, uitgebreide tekst schrijven. Daar is meestal alle ruimte voor.

Denk goed na over het gebruik van de persoonlijke voornaamwoorden. Bij een informele stijl hoort “je” of “jullie.” Kies je voor een formele bewoording, dan ga je voor “u”. Let er op dat je consequent bent hierin en niet wisselt tussen verschillende voornaamwoorden.

Contactgegevens

Zet jullie eigen adresgegevens of andere contactgegevens op de trouwkaart, dan kunnen mensen reageren op jullie voornemen om te trouwen. Het adres doorgeven is handig als mensen misschien later een kaartje willen schrijven, maar niet zeker weten of ze jullie huidige adresgegevens hebben. Een telefoonnummer of emailadres is ook heel gebruikelijk. Zo kunnen genodigden eventueel een vraag stellen of een snelle felicitatie doorgeven.

Informatie over de ceremoniemeesters

Wil je niet gestoord worden, of hebben de ceremoniemeesters een belangrijke rol in de communicatie (bijvoorbeeld in verband met stukjes), dan vermeld je ook duidelijk de contactgegevens van de ceremoniemeester(s). Van de ceremoniemeester kun je de naam, mailadres en een telefoonnummer noteren.

Routebeschrijving

In het verleden was het standaard om een uitgebreide routebeschrijving op de trouwkaart te zetten. Tegenwoordig is dit eigenlijk onnodig, omdat vrijwel iedereen gebruikmaakt van een navigatiesysteem, of in de auto, of via de mobiele telefoon. Zijn er speciale dingen te vermelden over de locatie die parkeren moeilijk maakt, of die het lastig maken om zelfs met een navigator de plek te vinden, dan is het wellicht goed om toch iets van een routebeschrijving te vermelden.

Gedicht of songtekst

Is er een bepaald gedicht of lied dat veel voor jullie betekent? Dan is het uiteraard helemaal prima om dit op de trouwkaart zetten. Dit maakt de kaart persoonlijker en interessanter. Vooral op een dubbele kaart is er ruimte voor een dergelijke tekst, meestal op de linker binnenzijde. Soms is het even puzzelen, maar eigenlijk lukt het altijd wel om zo’n langere tekst te plaatsen. Als jullie hierbij hulp nodig hebben, dan helpen we jullie hier uiteraard graag mee.

Bijbeltekst

Een ander element dat je vrij vaak ziet op Nederlandse huwelijksuitnodigingen is een bijbeltekst. Meestal zijn dit teksten die te maken hebben met liefde of relaties. Er staan natuurlijk talloze dergelijke verzen in de Bijbel. Het kan ook een bijbeltekst zijn die iets heel speciaals voor jullie betekent. 

Programma

Nog iets anders dat handig is om te vermelden is een kort overzicht van het programma van de bruiloft. In de ontwerptool bieden we tools aan om een super leuk programma te ontwerpen met allerlei icoontjes om de verschillende activiteiten aan te duiden. Op een aantal trouwkaarten hebben we standaard al een programma ontworpen in de stijl van het kaartje. 

Dresscode

Zijn jullie iets speciaals van plan voor het thema van de bruiloft? Dan is het leuk en ook gangbaar om te vermelden wat jullie verwachten qua kleding. Zo kunnen jullie een zeer bijzondere bruiloft neerzetten, waarbij zelfs de kleding van de gasten goed aansluit bij jullie thema.

Plek voor kinderen op de bruiloft?

Het is alleen nodig om te vermelden als er geen plek is voor kinderen op de bruiloft. We zien dit niet vaak vermeld worden, maar het kan wel. 

Cadeautip

Heel gangbaar is het vermelden van een cadeautip. Het is niet echt gepast volgens de officiële etiquette rondom trouwkaarten, maar toch zien we dit zeer vaak op trouwkaarten langskomen. Niemand kijkt ervan op. Je zou zoiets als de cadeautip ook op een afzonderlijk inlegvel kunnen vermelden, samen met andere zaken als de gegevens van de ceremoniemeesters en andere speciale verzoeken of wensen. Het is vooral handig te vermelden als jullie speciale cadeauwensen hebt, want anders krijgen jullie straks allemaal cadeaus die jullie niet nodig hebben.

Trouwjurken onder de €50

Wat is jouw stijl?

Een trouwjurk onder de €50, is dat mogelijk?! Heb je maar een klein budget voor jullie trouwerij dan is de trouwjurk een onderdeel waar je veel geld kunt besparen. We hebben deze trouwjurken, allen goedkoper dan €50, verdeeld in drie categorieën. Namelijk Cocktail, Traditioneel en Bohemian.

Maar… wat is jouw stijl? Zoek je een wat modernere en informele jurk, dan is een kortere jurk zoals een cocktail jurk een juiste keuze.

Of wellicht zoek je jouw versie van een princessenjurk om naar je geliefde te lopen, dan sluiten de traditionele jurken beter aan bij je wensen.

Of ben je een vrije geest? Ga je trouwen met je blote voeten in het zand? Dan is de bohemian stijl meer geschikt.

Trouwjurken onder de €50. Ga je trouwen met een klein budget? Kijk dan bij deze trouwjurken voor inspiratie. Cocktailjurk stijl.

1 / 2 / 3 / 4 / 5 /

Perfect voor een informele trouwerij, of als je bijvoorbeeld je burgerlijk huwelijk op een andere dag doet, maar je wilt wel iets bijzonders dragen.

Een trend die je vandaag best vaak ziet is dat de bruid een andere jurk aan doet voor het trouwfeest. Iets waar je wat vrijer in kan bewegen en waarmee je los kan op de dansvloer.

Trouwjurken onder de €50. Ga je trouwen met een klein budget? Kijk dan bij deze trouwjurken voor inspiratie. Traditionele stijl.

1 / 2 / 3

Een traditionele jurk heeft die klassieke trouw look. Het is lang, wit en je voelt je een ware prinses als je de juiste jurk hebt gevonden.

Trouwjurken onder de €50. Ga je trouwen met een klein budget? Kijk dan bij deze trouwjurken voor inspiratie. Bohemian stijl.

1 / 2 / 3 / 4 

De bohemian stijl is perfect voor de vrije geest, authentiek en spontaan. Een lange, zwierige jurk, die niet te traditioneel is. We hebben vier opties gevonden voor goedkope bohemian trouwjurken.

Wanneer een save the date kaart versturen?

Wanneer een save the date kaart versturen? Save the date kaartjes verstuur je ruim voor de trouwerij zodat je al je gasten al vroeg laat weten wanneer de bruiloft plaatsvindt en het liefst op welke locatie in het land. Dat maakt het plannen een stuk makkelijker en zorgt er waarschijnlijk voor dat meer van je beoogde gasten ook echt aanwezig zullen zijn.

Wanneer verstuur je nou een save the date?

Je kan eigenlijk al de save the date kaartjes versturen zodra de trouwdatum bekend is. Een trouwkaart verstuur je normaal gesproken zo’n 6 weken voor de trouwerij, al kun je dit ook al wat eerder doen natuurlijk. Een save the date kaartje verstuur je dus ruim voor de deadline van de trouwkaartjes, anders heeft het niet heel veel zin. Zodra de trouwdatum officiëel vastligt, kun je de save the dates al versturen. De trouwdatum ligt pas echt vast als je de locaties hebt gereserveerd, dus je weet dan de locatie ook al. Op de save the date kaart vermeldt je doorgaans de stad of het dorp, zonder verdere details prijs te geven.

Wat zet je op een save the date kaart? Checklist!

Er zijn geen strenge regels voor wat je precies op een save the date moet zetten, maar zet in elk geval jullie voor- en achternamen erop, de trouwdatum en, als het mogelijk is, de locatie. Het is daarnaast handig om erbij te vermelden dat “de officiële uitnodiging volgt.” En de woorden “Save the Date” zijn ook handig om ergens neer te zetten, zodat er geen misverstand bestaat dat dit niet de echte trouwkaart is. Contactgegevens kun je ook vermelden.

Checklist voor Save the Date Kaart

Moet:

 • Voor- en achternamen
 • Trouwdatum
 • Tekst: "Save the Date"
 • Tekst: "Officiële uitnodiging volgt"

Mag:

 • Locatie (aanbevolen!)
 • Jullie contactgegevens
 • Extra tekst zoals een gedichtje of songtekst
 • Een iets uitgebreidere aankondiging, bijvoorbeeld op de achterkant

Destination wedding, bruiloft in het buitenland

Een goede reden om al heel vroeg een save the date kaart te sturen is als je bruiloft voor (een deel van) de gasten in het buitenland plaatsvindt. Dit gebeurt als er sprake is van een Destination Wedding. Dat wil zeggen, dat je trouwlocatie op een prachtige plek in het buitenland is, terwijl jullie zelf niet uit dat land komen. Het is natuurlijk fantastisch om jullie bruiloft te vieren op een plek die voor jullie bijzonder is, bijvoorbeeld ergens in Italië waar jullie graag verblijven. Maar het maakt het wel wat lastiger voor jullie gasten, omdat ze ver moeten reizen. Daarom is het verstandig om hier rekening mee te houden en ruim op tijd al een save the date kaartje te sturen.

Wat ook veel voorkomt is dat jullie allebei uit een ander land komen, waardoor de trouwlocatie altijd in het buitenland zal zijn voor een deel van jullie gasten. In dat geval stuur je gewoon alleen die beoogde gasten die in het andere land wonen een save the date kaartje. Het is namelijk super handig om een trip naar het buitenland al ver van te voren te kunnen regelen. Hotels zoeken is dan makkelijker, en de vliegtickets zijn dan vaak goedkoper. Je kunt alles in de gaten houden totdat er bijvoorbeeld een mooie deal voorbij komt. Eventueel geef je je gasten ook tijd om het nodige te sparen, om de reis te betalen. In beide gevallen, destination wedding of bruiloft in het buitenland voor een deel van jullie gasten, mag je de save the date kaartjes zeker al een jaar van te voren opsturen.

Tot wanneer kun je een save the date kaartje sturen?

Al een jaar van te voren kun je save the date kaartjes versturen. Maar tot wanneer mag je ze nog versturen? Hier is eigenlijk geen harde regel voor en het hangt ook af van de soort bruiloft. Voor een bruiloft in het buitenland stuur je ze al een jaar van te voren. Het voorbereiden van een dergelijke reis kost namelijk veel tijd en geld. 

Voor een lokale bruiloft, dus in hetzelfde land, kun je de save the dates 4 maanden voor de bruiloft nog verzenden. Samengevat: het is afhankelijk van de situatie. Is de bruiloft dichterbij dan vier maanden, dan hoef je eigenlijk geen save the date kaarten meer te sturen. Wacht dan nog even en stuur gewoon de trouwkaarten ruim op tijd. 

Aan wie verstuur je save the date kaartjes?

Misschien denk je nu: leuk om te weten wanneer je ze moet versturen, maar naar wie stuur je de save the dates nou eigenlijk? Het beste is om nu al te bepalen wie je uit wil nodigen. Het laatste dat je wilt is mensen een save the date sturen die je eigenlijk niet had willen uitnodigen. Na het sturen van de save the date kun je niet meer terug! Stuur de kaartjes dus alleen naar de mensen die je zeker weten gaat uitnodigen. Mochten er later nog namen bijkomen, dan is dat niet erg. Bij een bruiloft in het buitenland geldt weer dat je eigenlijk iedereen die je uiteindelijk wilt uitnodigen ook een save the date stuurt. Anders hebben sommigen geen tijd meer om de reis te plannen.

Save the date:  wat voor ontwerp kies je?

De save the date kaart is zo’n beetje het eerste moment waarbij je nadenkt over de stijl van jullie bruiloft. Doe hier ook weer niet te moeilijk over, want de save the dates hoeven niet per se overeen te komen met de trouwkaarten qua ontwerp. Bovendien is een save the date kaart een stuk informeler in opzet dan de officiële uitnodigingen. Je kunt dus ook prima een heel andere kant op gaan. En misschien heb je helemaal geen zin om nu al te kiezen wat voor trouwkaart je wilt. Helemaal geen probleem, kies nu gewoon een save the date die jullie allebei leuk vinden en laat de keus voor de trouwkaart nog even liggen.

Uiteraard is het wel een prachtige optie om voor de save the date en de trouwkaart dezelfde ontwerpstijl te kiezen. Zo sluiten ze naadloos op elkaar aan en kun je echt een stijl of thema kiezen die op de bruiloft zelf ook gebruikt. Denk dan bijvoorbeeld aan een Great Gatsby thema, of een ontwerp met bepaalde bloemen. De bloemen in het ontwerp kun je dan eventueel terug laten komen op het trouwfeest. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Voor vrij veel trouwkaartjes hebben we al bijpassende save the dates ontworpen. Maar mocht dit niet het geval zijn bij je favoriete trouwkaart, dan ontwerpen we kosteloos een bijpassend save the date kaartje. Heb je nog vragen over het sturen van save the date kaartjes? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier.

Wedding Designs genoemd als één van de beste leveranciers voor trouwkaarten

Wedding Designs is door ZankYou aangewezen als één van de beste leveranciers voor trouwkaarten in Amsterdam. Hier zijn we erg trots op, ZankYou is namelijk een enorme, wereldwijde organisatie waar honderdduizenden stellen gebruik van maken. Je kunt daar o.a. een online cadeaulijst openen. Bekijk hier het artikel, met een aantal foto’s van onze trouwkaarten. 

Over ons schreven ze het volgende: “Je hebt je ingelezen over de uitnodigingen voor jouw droomdag, maar wie kan je nou het beste inschakelen? Misschien wil je wel een volledige trouwhuisstijl zoals naamkaartjes, menukaarten, bedankkaartjes en natuurlijk de uitnodigingen laten ontwerpen. Wedding Designs geeft je een persoonlijk en stijlvol ontwerp waardoor je gasten onder de indruk zullen zijn.” 

De trouwkaarten waarvan ze een foto hebben geplaatst zijn trouwkaart Hipster Retro, trouwkaart Ticket 2.0, en trouwkaart Waterverf en Bloemen. Hieronder kun je ook een foto van elk van deze trouwkaarten bekijken. Meer inspiratie nodig? Lees dan verder in het magazine van ZankYou over real weddings, trouwjurken, en informatie over de beste trouwlocaties of fotografen, en nog véél meer. Of neem meteen een kijkje bij het overzicht van onze trouwkaarten of save the date kaarten.

Secret Garden – “Behind the Scenes”

In de vorige post presenteerden we de foto’s, video en leveranciers van de “Secret Garden” styled shoot. We waren erg trots op het eindresultaat en het uitstekende werk dat alle leveranciers hebben geleverd. Dat anderen die mening deelden blijkt wel uit het feit dat het inmiddels al door verschillende grote trouwplatforms is gepubliceerd: in Nederland tot nu toe door Zankyou en ThePerfectWedding (zie onze media pagina). Wellicht zit er ook nog een internationale publicatie in. En het zal (volgens betrouwbare bron) hoogstwaarschijnlijk binnenkort ook in Bruid & Bruidegom, het grootste trouwmagazine van Nederland, gepresenteerd gaan worden.

Maar zo’n styled shoot voor een bruiloft, hoe gaat dat nou in zijn werk? Hierbij de beloofde blik achter de schermen. Veel werk wordt er natuurlijk al verzet ter voorbereiding op de dag van de shoot. De ringen moeten vervaardigd worden; trouwpakken worden op maat bijgesteld; het ontwerp voor de trouwkaart en de bijpassende menukaart en naamkaarten moeten gemaakt en verfijnd en tenslotte gedrukt worden; bloemen worden uitgezocht en opgehaald en voorbereid; en nog veel meer. Het is letterlijk een bruiloft in het klein. Op de dag zelf worden dan ook alle onderdelen van een echte bruiloft voorbereid en uitgevoerd en tegelijk gefotografeerd en gefilmd.

Bij deze styled shoot waren zelfs echte gasten aanwezig, die deze dag zagen als een “renewal of the vows” voor het bruidspaar in kwestie. Daardoor had het ook echt iets van een theaterproductie en dat vergt ook weer extra leiding en organisatie. Geweldig leuk om te zien hoe uiteindelijk alles samen komt.  We hebben deze exclusieve blik achter de schermen (echt “secret,” zeg maar…) te danken aan fotograaf Kerry Reinking. Hij liet zijn oog vallen op de mensen achter de shoot en dit resulteerde in allerlei mooie beelden. Een paar extra shots van de omgeving (vooral die mooie, oude eikenboom!) maken het plaatje compleet. Geniet nogmaals mee met de Secret Garden styled shoot.

LEVERANCIERS

Trouwkaart / Drukwerk Wedding Designs WEBSITE
Fotografie Liefde Photography WEBSITE
Wedding Planner Exquisite Gay Weddings WEBSITE
Locatie Kasteel Ophemert WEBSITE
Visagist Cynthia Veenman WEBSITE
Bloemist Bloemenstudio Lia WEBSITE
Videograaf Blackline Media WEBSITE
Bruidstaart Visueel Smartcake WEBSITE
Bruidstaart Taarten uit Asperen WEBSITE
Ambtenaar Manja Rooswinkel EMAIL FACEBOOK
Duiven Witte Gelegenheidsduiven WEBSITE
Champagne Yardine Exclusives
Cocktails Slosh WEBSITE
Bruiloftcadeau Wedding Prepaid
Fotograaf (Behind the scenes) Kerry Reinking Photography WEBSITE
Ballonnen Balloonzone WEBSITE
Trouwpakken Suitable Amsterdam WEBSITE
Trouwringen Oogst Goudsmeden WEBSITE
Assistent Ceremoniemeester Rebecca
Trouwauto Rolls Royce E. Daimler
Eerste Aanzet Amsterdamse Bruiloft

Styled Photo Shoot: Secret Garden

Voorzichtige zonnestralen prikken door wat witte, uitgespreide wolken; een stel eenden landt rustig in de slotgracht. Het belooft een prachtige, zonnige dag te worden op Kasteel Ophemert. De korte, maar intensieve voorbereidingen gaan hun vruchten afwerpen. Met een lange lijst aan leveranciers—oorspronkelijk alleen Amsterdamse bedrijven, maar later veel groter opgezet—hebben we een zogenaamde styled shoot georganiseerd. Eigenlijk is het meer een “renewal of the vows,” aangezien het stel in het middelpunt van de foto’s op de dag af 25 jaar samen is. Door deze persoonlijke noot krijgt de dag toegevoegde waarde. Zelfs de “extra’s” zijn er om echt iets te vieren. 

Mede door de vele figuranten is de fotoshoot eigenlijk een ware theaterproductie geworden, met een heuse trouwceremonie, het aansnijden van de taart, etc. Onder de bezielende leiding van Antonio van Exquisite Gay Weddings is deze “Secret Garden” fotoshoot uitgegroeid tot ongetwijfeld één van de grootste styled shoots ooit georganiseerd in de Nederlandse trouwwereld. Het feit dat het hier om een gay wedding gaat, maakt het nog unieker, zelfs voor Nederlandse begrippen. Twee mensen die al een kwart eeuw samen zijn en hun leven liefdevol delen, dat moet gevierd worden. 

Brian en Femke Muntz, twee uitzonderlijke fotografen van Liefde Photography, hebben de hele dag moeiteloos gedocumenteerd en dit resulteerde in een groot aantal professionele foto’s die het romantische gevoel van de dag goed weerspiegelen. Het liefdesverhaal komt zo prachtig naar voren. Daarnaast is de bijzondere locatie op allerlei manieren in beeld gebracht. We hebben hieronder een klein deel van de honderden foto’s uitgezocht om met jullie te delen. 

De getalenteerde Timo Dekker van Blackline Media verzorgde een uitgebreide en schitterende videoreportage, waarbij er zelfs drone beelden zijn gemaakt van het kasteel. De hele video kun je bekijken onder de foto’s. Onderaan de pagina staat een lijst met alle leveranciers die mee hebben gedaan. Houd onze blog in de gaten voor een post inclusief foto’s die een blik achter de schermen geven van deze styled shoot!

LEVERANCIERS

Trouwkaart / Drukwerk Wedding Designs WEBSITE
Fotografie Liefde Photography WEBSITE
Wedding Planner Exquisite Gay Weddings WEBSITE
Locatie Kasteel Ophemert WEBSITE
Visagist Cynthia Veenman WEBSITE
Bloemist Bloemenstudio Lia WEBSITE
Videograaf Blackline Media WEBSITE
Bruidstaart Visueel Smartcake WEBSITE
Bruidstaart Taarten uit Asperen WEBSITE
Ambtenaar Manja Rooswinkel EMAIL FACEBOOK
Duiven Witte Gelegenheidsduiven WEBSITE
Champagne Yardine Exclusives
Cocktails Slosh WEBSITE
Bruiloftcadeau Wedding Prepaid
Fotograaf (Behind the scenes) Kerry Reinking Photography WEBSITE
Ballonnen Balloonzone WEBSITE
Trouwpakken Suitable Amsterdam WEBSITE
Trouwringen Oogst Goudsmeden WEBSITE
Assistent Ceremoniemeester Rebecca
Trouwauto Rolls Royce E. Daimler
Eerste Aanzet Amsterdamse Bruiloft