Trouwkaart Trend 2020 | Goudfolie Trouwkaarten

Trouwkaarten met goudfolie (of zilverfolie of andere soorten folie) zijn natuurlijk niet nieuw. Integendeel, ambachtelijke vormen van foliedruk bestaan al meer dan honderd jaar. Veel recenter is het toepassen van foliedruk met een digitale drukpers. Dit is een techniek die de laatste jaren in een stroomversnelling is gekomen. Doordat het nu met zo’n digitale drukpers kan, liggen de startkosten veel lager en kunnen we trouwkaarten met goudfolie dus goedkoper aanbieden. Daarnaast is de techniek zeer precies, waardoor je hele fijne illustraties in goudfolie kunt zetten, wat schitterende resultaten oplevert.

Door de nieuwe, digitale techniek zijn goudfolie trouwkaarten helemaal doorgebroken en bombarderen we dit dan ook tot één van de trends voor trouwkaarten van 2020 (en 2021)!

Trouwkaarten met goudfolie | Trend voor trouwkaarten in 2020
Voorbeeld van trouwkaart met dubbelzijdige goudfolie.

Trouwkaart Trend 2020 | Goudfolie Trouwkaarten | Inhoudsopgave

Trouwkaarten in onze collectie met goudfolie

Binnen onze collectie van trouwkaarten vind je al allerlei trouwkaarten met foliedruk. Meestal gebruiken we de goudfolie voor de namen van het bruidspaar. De prachtige, krullende letters liggen dan als een 3D laagje van goud op het papier. Maar eigenlijk kunnen allerlei details, hoe klein ook, met goudfolie op de kaart aangebracht worden.

Een voorbeeld is onderstaande uitnodiging, Klassieke Trouwkaart met Goudfolie. De namen staan in het goud op de voorkant van de uitnodiging, met mooie, lange, krullende letters. Ook delen van de trouwdatum zijn van goud, zoals de horizontale lijntjes aan boven- en onderkant en de getal van de dag van de maand: een prachtig, typografisch detail. Zo wordt het een bijzonder en luxe ontwerp. Standaard leveren we dit ontwerp met enkelzijdige foliedruk, maar het is geen probleem om goudfolie aan beide zijden aan te brengen. Voor vragen over de extra kosten kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. Qua verdere styling kun je ook nog overwegen om gouden metallic enveloppen bij deze trouwkaarten aan te schaffen (kies voor de optie “gekleurde envelop”).

Klassieke Trouwkaart met Goudfolie | Traditioneel ontwerp waarbij goudfolie centraal staat in het ontwerp.

Drie soorten folie: Goud-, zilver- en koperfolie

We bieden drie soorten folie aan voor trouwkaarten en alle andere kaarten,  goudfolie, zilverfolie en koperfolie. Goud en zilver zijn wel bekend en zien er uit als goud of zilver: dit zijn luxe en bijzondere vormen van foliedruk. Het koperfolie heeft een holografisch effect, waarbij je soms allerlei verschillende kleuren ziet als je vanaf een bepaalde hoek ernaar kijkt. Heel mooi en net weer anders.

De folie ligt niet plat op het papier maar het geeft echt wat reliëf. Doordat de folie zo elastisch is als het wordt aangebracht, loopt het omhoog en naar beneden maar breekt het niet. Je voelt de folie zo echt op het papier zitten en ook visueel is het duidelijker. En door deze techniek te gebruiken wordt de folie zeer precies op het papier gelegd en kun je dus hele fijne lijntjes zelfs met goudfolie aanbrengen. Aan de andere kant kun je ook grote vlakken met goudfolie aanbrengen. Hier kun je ook hele interessante en mooie dingen mee doen. Zie bijvoorbeeld onderstaande foto van trouwkaart Modern Goud. Uit de beschrijving van deze uitnodiging:

“Trouwkaart Modern Goud is een eigentijds, strak kaartje, dat mooi gebruikmaakt van goudfolie met een diagonaal goud vlak, een naam in het goud en een kader om het geheel heen. … Interessant aan dit ontwerp is dat de naam in het gouden vlak wegvalt, of wegzakt, en in het andere vlak de naam juist boven op het papier ligt.”

Trouwkaart met groot vlak goudfolie - moderne stijl
Trouwkaart met een groot vlak goudfolie in strakke, moderne stijl.

Foliedruk kan (bijna) bij al onze trouwkaarten

Naast de trouwkaarten die we speciaal hebben ontworpen met foliedruk op het oog, is het bijna bij al onze ontwerpen mogelijk om foliedruk te gebruiken. Belangrijk om te weten is dat foliedruk alleen op ons 350 grams Creato papier gedrukt kan worden en dus niet, bijvoorbeeld, op ons gerecycled kraftpapier. Maar afgezien daarvan kunnen we gemakkelijk andere ontwerpen aanpassen en goudfolie toevoegen. Dit kan voor bepaalde details in illustraties, voor tekst, etc. We bekijken graag met jullie wat de mogelijkheden zijn voor jullie favoriete kaartje!

Goudfolie in de ontwerptool

Als je het ontwerp opent in de ontwerptool dan zie je meteen dat de delen die met goudfolie aangebracht worden in een specifieke kleur staan aangegeven. De html kleurcode van deze kleur is #daa448. Wil je graag ook andere details of stukken tekst met goudfolie op het kaartje aanbrengen? Zet ze dan in deze kleur door de kleurcode te kopiëren en te plakken. 

Bij sommige illustraties kun je niet zelf de kleuren aanpassen. Heb je hier specifieke ideeēn voor? Leg het ons gerust voor, want wij houden ervan om een ontwerp nog unieker en persoonlijker te maken voor jullie.

Wat voor papier en afwerking bij trouwkaarten met goudfolie?

Voor goudfolie trouwkaarten gebruiken we een stevig en zwaar papier, namelijk 350 grams Creato papier. Alle kaartjes met foliedruk worden afgewerkt met een luxe soft-touch laminaat, wat bijzonder aanvoelt als je het trouwkaartje vastpakt. Door de afwerking met het laminaat hecht het goudfolie beter en het versterkt  het luxe gevoel van deze kaartjes.

Filmpje dat laat zien hoe het werkt om goudfolie op een kaartje te zetten. Een heel intrigerend proces!

Meer over trouwkaart trends

Andere artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *