Prachtige nieuwe papiersoorten | Maart 2022

Sinds kort kunnen we weer een aantal nieuwe papiersoorten toevoegen aan ons assortiment. Dit doet ons altijd veel deugd, helemaal als deze papiersoorten ook nog eens duurzaam zijn en een bijzondere look and feel hebben. Op onderstaande afbeelding zie je links Rebello en rechts Environment Birch. Daarnaast hebben we ook nog Old Mill toegevoegd. We praten je hieronder bij over wat er bijzonder is aan deze papiersoorten.

Prachtige Nieuwe Papiersoorten | Trouwkaarten

Rebello: 100% gerecycled papier

Onze eerste toevoeging is Rebello, gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Bij de productie is geen gebruik gemaakt van chloor of optische witmakers, waardoor het proces een stuk milieuvriendelijker verloopt. Dit betekent echter ook dat het papier niet spierwit is, maar ietwat grijswit. Het is een papier boordevol karakter met een visueel interessante, maar subtiele structuur: allerlei zichtbare vezeltjes en spikkeltjes, die qua kleur echter niet heel erg afwijken van de kleur van het papier zelf (vergeleken met bijvoorbeeld Environment Birch, waar de spikkels veel meer in het oog springen). 

Voor veel ontwerpen een perfecte keuze! Zie de afbeelding hieronder voor een close-up van het papier. Bestel je proefdruk op Rebello papier, dan weet je hoe het er in het echt uit te komt te zien met jouw eigen ontwerp!

Doordat het productieproces van dit papier zeer milieuvriendelijk is ingericht, heeft het vele certificaten behaald: FSC Recycled, Nordic Swan Ecolabel, Blue Angel Ecolabel, Austrian Ecolabel en NAPM 100% recycled.

Nieuwe Papiersoorten voor Trouwkaarten: Rebello is gemaakt van 100% gerecyclede materialen en is licht grijswit van kleur
Rebello papier, 100% gerecycled

Old Mill: nieuwe soort geschept papier

Al jaren bieden we Tintoretto Gesso aan als “geschept papier.” Het is ook al heel lang een van onze populairste papiersoorten! Niet zonder reden: het heeft een prachtige, gehamerde structuur en is iets off-white van kleur.

Vanaf nu bieden we een tweede papiersoort aan die je “geschept papier” kan noemen, namelijk het bijzondere Old Mill papier. De structuur van Old Mill vormt minder de contouren van een patroon; het is veel natuurlijker. Dat zie je ook duidelijk op onderstaande afbeelding. Het papier voelt ruw aan en heeft in z’n geheel een klassieke uitstraling.

Old Mill heeft geen zogenaamde scheprand en kan daardoor in alle formaten worden gesneden. Qua gewicht bieden we één optie aan: 300 grams.

Nieuwe Papiersoorten voor Trouwkaarten: Old Mill is een geschept papier met een prachtige, natuurlijke structuur
Old Mill papier, duurzaam geschept papier

Environment Birch: duurzaam papier met zichtbare spikkels

Onze derde toevoeging is Environment Birch: last but not least, zeker een van onze meest bijzondere opties op dit moment. Dit papier komt ook het dichtst in de buurt van Vibers, dat helaas (voorlopig?) niet meer beschikbaar is in onze webshop. Vervaardigd door Neenah Papers uit Atlanta, Georgia, Environment Birch is een papier van de hoogste kwaliteit. Neenah Papers is één van de oudste, nog bestaande, papierfabrieken van Amerika; of zoals ze het in Amerika noemen: een paper mill.

Environment Birch is bijzonder om twee redenen: 1) Het wordt milieuvriendelijk geproduceerd, 2) Het papier heeft ontzettend veel karakter en dit is ook niet te missen voor de ontvanger van de trouwkaart.

1. De grondstoffen van dit papier bestaan voor minimaal 30% uit gerecyclede en duurzame vezels. Daarnaast wordt 90% van het water dat in de fabriek gebruikt wordt weer teruggegeven aan de Fox rivier. Op allerlei manieren is Environment Birch milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd. Dit papier is FSC gecertificeerd; daarnaast draagt het ook het Green-e en Green Seal certificaat.

2. Het papier heeft een zeer opvallend uiterlijk, met allerlei vezels, spikkels en “onvolkomenheden.” Ook qua kleur is het niet geheel wit. Op onderstaande afbeelding kun je dit heel duidelijk zien: Environment Birch is met recht één van onze papiersoorten met het meeste karakter, die bovendien op milieuvriendelijke wijze vervaardigd is. Een perfecte combinatie!

Nieuwe Papiersoorten voor Trouwkaarten: Environment Birch is duurzaam geproduceerd en bevat zichtbare vezels en spikkels
Environment Birch, duurzaam papier met prachtige spikkels en vezels

Vibers papier niet meer beschikbaar

Helaas hebben we ook wat minder nieuws. Een van onze favoriete papiersoorten, Vibers, is (voorlopig?) niet meer beschikbaar en hebben we daarom ook uit ons assortiment gehaald. Dit bijzondere papier is gemaakt van Olifantsgras en werd geheel lokaal geproduceerd. Mocht er iets veranderen aan de beschikbaarheid van dit papier, dan laten we dit uiteraard meteen weten op ons blog. 

Gelukkig hebben we een fantastisch alternatief voor Vibers: Environment Birch. Deze papiersoort heeft een vergelijkbare natuurlijke uitstraling, met allerlei spikkels en zichtbare vezels.

Meer nieuws over trouwkaarten

Andere artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *