Trouwen tijdens de Coronacrisis

Het is crisis in Nederland. Door verregaande maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is er veel onzekerheid omtrent bruiloften en planning. We gaan proberen om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden op deze pagina.

Wat is er tot nu toe bekend?

(UPDATE 25 maart)

Tot 1 juni staan de maatregelen vast: geen enkel evenement mag doorgaan. En er is daarbij geen ondergrens van 100 personen meer. Gelukkig zijn er uitzonderingen voor bruiloften en begrafenissen. Die mogen doorgaan als er minder dan 30 mensen aanwezig zijn en er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. (Bron)

Tot 6 april zijn alle cafés en restaurants gesloten. In feite betekent dit dat alle huwelijken die voor die tijd zouden plaatsvinden, niet meer in normale vorm door kunnen gaan. Diners en trouwfeesten zijn in elk geval tot 6 april niet meer mogelijk. Een huwelijk in afgeslankte vorm kan nog wel. (Bron

In het algemeen geldt nu dat bruilofsverzekeringen schade door de Coronacrisis niet vergoeden. Het gaat dat met name om het annuleren van de bruiloft. Een situatie als deze wordt gezien als overmacht. Let hier goed op! Zo’n verzekering afsluiten heeft op dit moment dus weinig zin voor een bruiloft in de komende maanden. Doe jullie eigen onderzoek en lees de algemene voorwaarden als je een dergelijke verzekering wilt afsluiten.

Het is crisis in Nederland. Door verregaande maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is er veel onzekerheid omtrent bruiloften en planning. Tot 1 juni staan de maatregelen vast: geen enkel evenement mag doorgaan. En er is daarbij geen ondergrens van 100 personen meer. Gelukkig zijn er uitzonderingen voor bruiloften en begrafenissen. Die mogen doorgaan als er minder dan 30 mensen aanwezig zijn en er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Lees hier het overzicht van alle maatregelen van overheidswege, die momenteel gelden (het is nu 25 maart, 2020).

De officiële regel en uitzondering over bruiloften luidt als volgt: “Alle evenementen, ook met minder dan 100 personen, worden afgelast tot 1 juni 2020. … tenzij … [h]et gaat om uitvaarten en huwelijken. Mits die onder de 30 personen is en er onderling 1,5 meter afstand kan worden genomen.”