Tekst Trouwkaart | Corona Editie: Zet je er iets extra’s bij?

LAATSTE UPDATE 25 mei 2020: Het gaat eindelijk weer de goede kant op met de besmettingen en ziekenhuisopnames naar aanleiding van het coronavirus. Eindelijk, maar het heeft heel lang geduurd allemaal en nog steeds weten jullie, die graag elkaar de eeuwige trouw willen beloven, nog niet waar jullie precies aan toe zijn.

Daarom hebben we een ander artikel geschreven die we ook bijhouden, waarbij we hebben gekeken naar o.a. het vaccinatieprogramma. Op basis daarvan hebben we opgeschreven wat je zoal kunt verwachten in de zomer van 2021 en daarna. Lees het hier: Trouwen in 2021.

Bekijk ook de relevante overheidswebsites voordat je belangrijke beslissingen maakt. Voor de regels omtrent bruiloften moet je deze pagina in de gaten houden. Meer algemene informatie over COVID-19 vind je hier.

Hebben jullie besloten om een bruiloft te plannen in de huidige onzekerheid? Gedurfd en mooi: trouwen is gewoon mogelijk en je kunt er absoluut ook in deze tijden iets heel speciaals van maken. Het is echter wel een goed idee om iets op de trouwkaart te vermelden over hoe de bruiloft gevierd zal worden, met inachtneming van de afstandsregel. 

Tekst trouwkaart corona: hoe communiceer je duidelijk naar al jullie genodigden dat er enige onzekerheid is over de trouwdatum?

Tekst Trouwkaart Corona | Inhoudsopgave

Zorg voor een manier om de genodigden op de hoogte te houden

Uiteraard kun je op allerlei verschillende manier de genodigden op de hoogte houden van de stand van zaken: per email, via een bruiloftsite, een WhatsApp groep, of bijvoorbeeld een privé Facebook groep. Verzamel de contactgegevens van jullie familie en vrienden en communiceer duidelijk op de trouwkaart (of save the date kaart) op welke manier jullie eventuele updates zullen doorgeven. 

Het is super handig om een manier al klaar te hebben staan om wijzigingen aan de planning zelfs op het laatste moment nog door te kunnen geven. We hebben gezien hoe het snel het kan gaan: bruiloften die op het laatste moment toch nog geannuleerd moesten worden!

Communiceer duidelijk of er onzekerheid is omtrent de trouwdatum

Relevant voor bruiloften in augustus, september en daarna, want we weten nu nog niet of er na die datum weer bruiloften gehouden kunnen worden op de normale manier. Hoogstwaarschijnlijk worden zeker in de loop van het najaar (hopelijk) alle maatregelen afgeschaft. We weten het echter nog niet. Laat daarom gelijk op de trouwkaart weten dat jullie de situatie goed in de gaten houden.

Bondige Voorbeelden | Tekst Trouwkaart Corona

Hierbij dan een aantal suggesties. Je zou er op kunnen zetten: “Trouwdatum is onder voorbehoud van wijziging corona-maatregelen in Nederland/België.” Of: “We hopen dat de trouwerij op deze datum doorgang kan vinden. We houden jullie op de hoogte per email/WhatsApp/Facebook.” Als je ervoor kiest eerst een save the date kaartje te sturen en pas een paar weken voor de trouwerij de echte trouwkaart, dan zou je het volgende op de kaart kunnen zetten: “Dit is een voorlopige trouwdatum. Officiële uitnodiging met meer informatie volgt nog.

Deze opties zijn korte zinnen die je zo op de trouwkaart of save the date kaart zet. Een andere mogelijkheid is om een veel uitgebreidere verklaring op te nemen in de tekst van de trouwkaart.

Tekst trouwkaart corona - voorbeeld

Uitgebreide teksten | Tekst Trouwkaart Corona

Tekst trouwkaart voor een bruiloft in de zomer van 2021:

“We houden het nieuws omtrent het coronavirus en de geldende maatregelen goed in de gaten. Mocht er iets veranderen qua trouwdatum, locatie of andere zaken, dan willen we jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden per [email/Facebook/WhatsApp].

We hopen van harte dat onze bruiloft door kan gaan zoals gepland. Het is ontzettend belangrijk voor ons om een veilige situatie te waarborgen. Daarom zijn we bereid om de trouwerij uit te stellen, mochten we dat nodig achten. Zoals het er nu voorstaat zal de bruiloft doorgaan en we zien er dan ook heel erg naar uit om deze bijzondere dag met jullie te beleven.”

Tekst trouwkaart voor een bruiloft in de zomer van 2021:

“Wij hebben besloten een bruiloft te organiseren ondanks de coronamaatregelen. Dit houdt o.a. in dat we slechts een beperkt aantal gasten kunnen uitnodigen. Omdat jullie zoveel voor ons betekenen, nodigen we jullie uit om deze bijzondere dag met ons te beleven.

Er zullen ook andere maatregelen gelden, bijvoorbeeld dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar moet houden, met uitzondering van gezinnen en stellen die in één huis wonen. Verder is fysiek contact zoals omhelzingen en kussen helaas ook niet mogelijk. We vragen jullie om samen met ons deze unieke dag tot een succes te maken. Alvast heel erg bedankt voor jullie komst. Met lieve groet, [namen].”

Plaats deze tekst bijvoorbeeld op de uitnodiging of op een inlegvel. We willen jullie graag helpen om een geschikte plek hiervoor te vinden.

Daarnaast kun je ook een uitnodiging sturen aan vrienden en familie die je normaal gesproken wel had uitgenodigd, maar die nu niet aanwezig kunnen zijn door beperkingen van het aantal mogelijke gasten op de locatie. De afstandsregel gooit hier natuurlijk soep in het eten, omdat bij veel locaties er niet veel mensen aanwezig kunnen zijn.

Change the Date | Cancel the Date

Hadden jullie al een datum geprikt en moeten jullie daarom de bruiloft verzetten of annuleren? Stuur dan een klein kaartje, bijvoorbeeld gebaseerd op een van onze save the date kaartjes. Gebruik een titel als “Change the date” in het geval van een andere trouwdatum of “Cancel the date” voor als jullie de trouwerij voorlopig helemaal annuleren. Veel tekst hoef je hier verder niet bij te zetten. Je kunt het dus kort houden en alleen het noodzakelijke feit doorgeven, of je zet er een wat uitgebreidere verklaring bij. Hier volgen een aantal opzetjes.

Tekst voor Change the date kaartje, voor een trouwdatum later in 2021:

“Vanwege de coronacrisis hebben wij onze bruiloft moeten verzetten. De nieuwe trouwdatum is [trouwdatum]. Op dit moment valt een trouwerij in het najaar van 2021 niet onder de huidige maatregelen. We hopen van harte dat onze bruiloft door kan gaan zoals gepland. Het is ontzettend belangrijk voor ons om een veilige situatie te waarborgen. Daarom zijn we bereid om de trouwerij uit te stellen, mochten we dat nodig achten. Zoals het er nu voorstaat zal de bruiloft doorgaan en we zien er dan ook heel erg naar uit om deze bijzondere dag met jullie te beleven.”

Tekst voor Cancel the date kaartje, ongeacht trouwdatum:

“Vanwege de coronacrisis hebben we besloten onze bruiloft uit te stellen. We willen zielsgraag al onze lieve familie en vrienden naast ons hebben op deze bijzondere dag. Dat is nu helaas niet mogelijk. Daarom kijken we vooruit naar het najaar of een datum in 2022. Uiteraard houden we jullie hiervan op de hoogte. Zodra er een nieuwe trouwdatum bekend is, laten we jullie dat weten.”

Hulp nodig?

Vinden jullie het lastig om een juiste tekst te schrijven? Stuur ons gerust een berichtje via het contactformulier of vermeldt het even bij je bestelling. Wij denken graag met jullie mee. 

Of bekijk onze pagina met allerlei voorbeeld teksten voor trouwkaarten, zowel informele als formele teksten. Wellicht ook handig is ons uitgebreide overzicht van wat er allemaal op een trouwkaart moet en kan staan.

Andere artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *