Wanneer trouwkaarten versturen?

1) Wanneer trouwkaarten versturen? Normaal gesproken stuur je de trouwkaarten 6 tot 8 weken voor de trouwdatum.

2) Valt je trouwdatum tijdens de vakantieperiode? Stuur de trouwkaarten dan niet later dan 8 weken van te voren.

3) Destination wedding. Trouw je in het buitenland? Overweeg dan om al een jaar vooruit save the date kaartjes te sturen. Dan kun je de trouwkaarten zo’n 8 weken voor de trouwdatum op de post doen.

4) Combinatie save the date kaart en trouwkaart. Ook als je in Nederland gaat trouwen is een save the date kaartje slim. Gewoonlijk stuur je die zo’n 6 maanden voor de trouwdatum op. Zo hebben al je gasten ruim de tijd om rekening te houden met jullie trouwerij. De officiële trouwkaart stuur je dan op de normale tijd, 6 weken van te voren.

Trouwkaart Landkaart Nederland nu met Belgische versie. | Wanneer trouwkaarten versturen?

Wanneer trouwkaarten versturen?

Zoals boven al in het overzicht staat: de normale etiquette voor trouwkaarten is dat deze op z’n laatst 6 weken voor de bruiloft verstuurd worden. Soms zijn er uitzonderingen, of zijn dingen gewoon niet gelopen zoals verwacht waardoor je de termijn van 6 weken al voorbij bent. Stuur ze dan zo snel mogelijk.

Er valt zeker wat voor te zeggen om de trouwkaarten eerder te sturen dan 6 weken voor de bruiloft, bijvoorbeeld 2 of 3 weken eerder. Wil je echt veel eerder dan 6 weken al je gasten op de hoogte brengen van de trouwdatum? Stuur dan een save the date kaartje.

Save the date kaarten versturen

Een save the date kaartje sturen is een eenvoudige manier om je genodigden ruim te tijd te geven om je bruiloft in te plannen. Zo weet je zeker dat al je geliefde vrienden en familie kunnen komen. Een van de treurigste dingen is als mensen die veel voor je betekenen niet op je trouwerij kunnen komen omdat ze al iets anders hebben op die datum.

Een save the date kaartje kun je al een jaar van te voren versturen. Dit is handig bij een destination wedding, waar het echt belangrijk is dat de genodigden veel tijd hebben hun eigen reis te regelen. Voor trouwerijen die in de vakantieperiode plaatsvinden is het ook heel handig om zo’n 6 maanden van te voren de gasten al op de hoogte te brengen.

Meer blogposts lezen over trouwkaarten (en save the dates)

Andere artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *