Trouwen in de tuin ineens niet meer mogelijk | #Corona

Coverfoto credit: Liefdephotography.com

Op 18 augustus 2020 liet Rutte namens de Nederlandse regering weten dat er een dringend advies komt om thuis maximaal 6 gasten te ontvangen (red: inmiddels aangescherpt tot maximaal 3 personen!). Dit geldt ook voor gasten in de tuin. Je mag gerust zeggen dat dit een ontzettende teleurstelling is, omdat er al sinds het begin van de Coronacrisis veel aandacht is besteed aan bruiloften in te tuin. Die lagen immers voor de hand! Er is veel ruimte in grote tuinen en het is dan ook veel makkelijker om de anderhalve meter afstand te houden in een dergelijke buitenruimte, vergeleken met een horecalocatie, binnen. Toch worden bruidsparen in spé nu juist daarvan afhankelijk, nu trouwen in de tuin (voorlopig) niet meer mogelijk is.

“Voor feestjes of borrels moet je uitwijken naar horecazalen, is het advies. Daar is meer ruimte voor de anderhalve meter en hebben mensen een vaste zitplaats. Rutte benadrukte dat daar voortaan beter op wordt gehandhaafd.” (Bron: NOS.nl)

De eerste berichten van geannuleerde bruiloften in de tuin kwamen al snel binnen.

“Shirley Pisano is weddingplanner bij Bloom Wedding en had nog twee bruiloften in de agenda staan: een met 130 en een met 90 gasten, allebei op privéterrein. Na gisteravond zijn ook deze twee events gecanceld.” (Bron: NOS.nl)

Het is allemaal bijzonder wrang, omdat een feest in de buitenlucht in een grote tuin natuurlijk net zo gemakkelijk gerealiseerd kan worden als een feest bij een horecagelegenheid. De verschillende regels zijn daarom ook lastig te begrijpen. In de woorden van Pisano: “We kunnen gewoon alle regels naleven op iemands privéterrein, van afstand tot hygiëne. En dan zit je ook nog eens in de frisse buitenlucht. Dat het niet mag, valt niet aan een bruidspaar uit te leggen.”

De Coronacrisis blijft voorlopig doorgaan

De situatie omtrent Corona leek lange tijd, ja, zelfs maandenlang, de goede kant op te gaan in Nederland. Maar nu is er kans op een tweede golf en zijn de eerste verscherpte maatregelen reeds afgekondigd. Dit is het laatste dat we hadden gehoopt… 

Een trouwerij bij een horecagelegenheid blijft echter gewoon mogelijk. De kans dat dit de komende maanden door verdere maatregelen onmogelijk wordt gemaakt lijkt vooralsnog heel klein.

Trouwen in de tuin tijdens Corona - Augustus 2020
Voorlopig geen dergelijke plaatjes uit Nederland, helaas, helaas. Trouwen in de tuin is voorlopig van de baan!

LAATSTE UPDATE 20 augustus 2020: De maatregelen om de verspreiding van corona/COVID-19 tegen te gaan veranderen regelmatig. Via onze LIVEBLOG: Trouwen tijdens corona houden we jullie op de hoogte van het laatste nieuws. 

Zodra er maatregelen versoepeld worden, of als nieuwe plannen voor de komende maanden worden aangekondigd, dan melden we dit op het liveblog. 

Zoals altijd vragen we jullie ook de officiële websites van de overheid raad te plegen (Website Rijksoverheid – COVID-19  |  RIVM – COVID-19).

Meer over de Coronacrisis

Andere artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *