Alternatief voor de Formele Trouwjurk

(bron)

Als je op zoek bent naar een alternatief voor de formele trouwjurk, voor bijvoorbeeld een meer casual bruiloft, dan zou dit wat voor jou kunnen zijn. Trouwjurken midi lengte zijn helemaal hip! Helemaal in de stijl van nu én van de periode waarin trouwjurken niet altijd zo formeel waren. In de 40-er en 50-er jaren werden trouwjurken niet alleen voor de trouwdag gebruikt, maar ook later nog. Het was belangrijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van de jurk.

Met dit in je achterhoofd zou je een simpele trouwjurk kunnen kiezen om deze voor de speciale trouwdag te verfraaien met sieraden, lint (bijvoorbeeld om je middel) of zelfs met broches. Je zou er dan voor kunnen kiezen om spullen te gebruiken die een speciale betekenis voor je hebben, zoals een broche van je oma of sieraden van je moeder… Na de big day kun je de jurk verven in een kleur die jij maar wilt en wordt het een perfecte jurk voor toekomstige feestjes!

Voor de ene dag een leuke, kortere jurk en de andere dag een formele

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om niet een simpele midi lengte jurk te nemen en de trouwjurk te bewaren als herinnering. Een andere reden om zo’n type trouwjurk te dragen is wanneer jullie ervoor kiezen om in meerdere dagen te trouwen. Dan is bijvoorbeeld het burgerlijk huwelijk op de ene dag en de kerkdienst of andere soort grotere ceremonie en het feest op een andere dag. Op zo’n moment kun je ervoor kiezen om twee verschillende jurken te dragen. Voor de ene dag een leuke, kortere jurk en de andere dag een formele. En het is natuurlijk een goed excuus om TWEE mooie jurken te dragen in plaats van één!

Of je nu op zoek bent naar een minder formele jurk voor een meer casual bruiloft of je hebt je trouwfeest over meer dagen verspreid, een jurk van midi lengte zou een goede mogelijkheid kunnen zijn!

Opmerking: Ook lange trouwjurken kunnen geverfd worden of zijn in sommige gevallen in lengte te verkorten. Als je meer ‘groen’ wilt zijn en meer uit je trouwjurk wilt halen dan één keer dragen, houd dit dan in gedachte wanneer je op zoek gaan naar de perfecte jurk.

Andere artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *